top of page
Search

Project Series 3 - Carawagon

Deze prachtig gerestaureerde Land Rover Series 3 - Carawagon diende van binnen ingericht te worden en voorzien te worden van een elektrische leef installatie. In overeenkomst met de eigenaar kozen we voor een Mahonie afwerking. Dit past namelijk mooi bij het hout gebruikt voor het hefdak.


Om het totale gewicht van de installatie te beperken kozen we voor een 7mm berkenmultiplex gefineerd met een mahonie eindlaag. Om de kasten verder te versterken gebruiken we aluminium extrusie profielen. Dit zorgt ervoor dat de kasten ook gebruikt kunnen als zitbank of als opstap voor het hefdak.


De mahonie eindlaag hebben we afgewerkt met een natuurlijke olie. Dit geeft het hout een warme kleur en zorgt er bovendien voor dat het hout vocht en waterbestendig wordt. Verder kan na veelvuldig gebruik, eenvoudig een nieuwe laag olie aangebracht worden waardoor het hout er terug als nieuw uitziet.


De elektrische installatie stelt de klant in staat om een frigo, verlichting en standkachel... te gebruiken zonder risico op het leeglopen van de startbatterij. Doormiddel van handige aansluitingen kunnen de batterijen zowel via een draagbaar zonnepaneel als via een 230V batterijlader opgeladen worden.


Een prototype van onze opslagkisten, gemonteerd aan de chassisrails werd ook toegevoegd aan deze Carawagon. Daarmee kan de klant gereedschap, olie en reserveonderdelen eenvoudig kwijt.


bottom of page